Totems in wording

Mededeling voor alle Natureluur bezoekers. I.v.m. de nu geldende maatregelen tegen het corona virus geldt, dat een bezoek aan de Natureluur mag, maar: kom alleen of, met maximaal met 3 personen. En: houdt tijdens uw bezoek altijd afstand van elkaar en van anderen. Dus a.u.b. ook, van eventueel aanwezige Natureluur medewerkers. Dit, omwille van uw eigen veiligheid en die van de Natureluur medewerkers. Zie ook het laatste nieuws op onze website over de maatregelen i.v.m. corona en de gevolgen voor uw bezoek aan de Natureluur.

Gebouw De Drijfsijs is voor publiek gesloten. (Zie ons bericht hierover.) Maar, het buiten werk in de Natureluur gaat (voorlopig nog) wel door.

Op de foto: een totem in wording! Natureluur medewerker Jogchum heeft de totem in wording op de foto zelf getekend en ontworpen en voert zelf het werk uit. Met houten hamer en beitel is Jogchum nu al een paar dagen in de lente zon met volle toewijding een mooi kunstwerk aan het maken.

Bewonderen? De totem in wording is te vinden op het grote veld, tegenover De Drijfsijs, aan de kant in het park bij het loopbruggetje over de sloot naar het speelgebied van de Natureluur.

Op deze plaats zijn vier boomstammen ingegraven. Deze plaats is ontworpen t.b.v. het ophangen van extra hangmatten in de Natureluur.

Ook als de totems af zijn, blijft dit een hangmat plek. (De hangmatten kunnen in de toekomst in de gleuf / groef gehangen / bevestigd worden, die op de foto te zien is, in de ‘nek’ van het totem gezicht.)

Het stond al een hele poos ‘op het lijstje’, om deze ‘hangmat stammen’ te versieren en om er totem gezichten van te maken.

Op de foto is een eerste indruk van het werk in wording te zien.

De bedoeling is, om uiteindelijk meerdere stammen op deze plaats om te vormen met elk een eigen totem versiering.

Na het beitelen zullen de gezichten van de totem ook worden geschilderd.

Team Natureluur is blij met het werk. Zeker nu Age Negenman, oud Natureluur medewerker, met pensioen is. Age was altijd degene in de Natureluur die de fraaiste totems maakte van ingegraven boomstammen in de Natureluur.

Age schilderde de totems ook en ontwierp ze ook zelf. Een aantal van de ‘Age totems’ zijn na een aantal jaren helaas een beetje in verval geraakt. (En in sommige gevallen vernield!)

Wat dit betreft heeft Jogchum het ‘totem stokje’ mooi van Age over genomen – wat nu al te zien is, oogt al heel fraai !

Zo wordt deze lente dit stukje van de Natureluur elke dag een stukje mooier, dankzij medewerkers als Jogchum !

Contact

Wil je meer weten over de Natureluur en/of over andere klusjes en activiteiten waar we mee bezig zijn, stuur dan even een mail naar info@denatuelur.nl.