Toptijden voor de kruidentuin

Het zijn toptijden voor de Natureluur kruidentuin. Niet alleen ontploft de tuin met bloemen die in het najaar van 2020 geplant zijn, maar de lente is echt los gebarsten en het is piek tijd voor voorzaaien, verspenen en verpotten van zaadjes, kiemplantjes, stekjes etc.

Team Natureluur leden die er nu hard aan werken dagelijks zijn Marleen, Diana en Merijn. In en om de Drijfsijs is het een hectisch tafereel van potjes, zaadjes, opgekweekte kleine sprietplantjes, die dan weer moeten worden overgezet in grotere bakken. Veel gebeurt nog binnen in de warmte of soms nog achter een isolatie zeil. De eerste jonge plantjes zijn buiten al onder het folie dat hen warm houdt op aan het komen.

Er zijn nu te zien in de Natureluur kruidentuin en in en om De Drijfsijs oa een nieuwe zonnebloemen bak, maar ook munt en vlinderstruik stekjes en lupine plantjes. Om er maar een paar te noemen, want het zijn er duizelingwekkend veel!

In de kruidentuin worden ook nieuwe greppels gegraven met langs de entree een structuur van klimtouw waarlangs straks uitgezaaide plantjes op kunnen klimmen.

In het park zijn nu vooral de dotterbloemen omhoog aan het komen en zijn de sleedoorn bomen volop aan het bloeien. Ook zijn de Gelderse Roos en de kweepeer bomen gesnoeid.

Er is altijd veel te doen en zeker in de lente in de Natureluur!

Zin om eens een keer met een bijzonder klus te helpen? In deze corona tijd liggen de ‘meehelp’ ochtenden die we willen organiseren stil ivm de regels, maar als het versoepelt met de regels willen we dat weer oppakken. Als vrijwilligers met die belangstelling zich nu melden dan noteren wij de gegevens. Als de hulp dinsdagen dan na versoepeling van de regels mogen worden gezet mailen wij en nemen we contact op.

Op de hoogte blijven? Mail ons via info@denatureluur.nl.