Terugblik Serve The City Klusdag

Op 10 april werkten we aan de klus ‘Insectenhotel’ en aan de klus ‘Fruitbomen’ met Serve the City vrijwilligers. Dit was zeer geslaagd!

Op zaterdag 10 april werkten de Natureluur, de Natuurkamer en Serve the City samen tijdens een geslaagde klusdag. Op het programma stond het repareren van het vernielde insecten hotel van de Natureluur en het veel fraaier te maken dan het ooit was. En ook werd gepoogd om de grond onder de fruitbomen in de Natureluur te verbeteren. Dit hebben we voor elkaar gekregen door smeerwortel onder de fruitbomen te planten als bodem bedekker. De onkruid wortels helpen om voor de fruit boom goede nutriënten naar boven te halen. Ook hebben we de takken van de fruitbomen omlaag gehangen en uit elkaar gehangen door ze te binden met touw. Hierdoor vergroot je de kans dat er veel fruit komt.

Wat betreft de insectenhotelreparatie gingen de teams die we vormden aan de slag met dood hout, bakstenen, bamboe, glazen flessen, riet, blijkes, dakpannen, hooi en stro. En ook schelpen werden er zelfs in verwerkt. Als er maar een gaatje te vinden is vinden insecten het heerlijk om er in te verblijven. Ook hebben we met terracotta-potten en riet klokhuizen voor oorwurmen gemaakt. Het was een hele klus, maar het is gelukt. En de Natureluur heeft weer een uniek insecten hotel!

Voor de werkers was er bij een kampvuur ook warme soep, brood en ander lekkers om even bij op te warmen en aan te sterken. Dat kwam goed uit want het was een geslaagde klusdag maar wel regenachtig!

Team Natureluur