Terugblik: bezoek van nieuwkomer kinderen van Openbare Basisschool de Roos.

Op woensdag 28 oktober brachten nieuwkomer kinderen van Openbare Basisschool de Roos (https://www.obs-deroos.nl/) een bezoek aan de Natureluur.

Het was een geslaagd bezoek.

De kinderen leren nog de Nederlandse taal en wonen nog niet zo lang in Nederland.

In samenwerking met de Weekeind Academie (https://weekendacademie.nl/) nemen de kinderen deel aan allerlei buitenschoolse activiteiten, elke keer met een eigen thema.

Doel is om de kinderen kennis te laten maken met plekken in Amsterdam zoals de Natureluur waar de kinderen ook nieuwe woorden kunnen leren.

In de Natureluur hebben ze gewandeld, geoogst uit de kruidentuin en zelf soep en salade en mini broodjes klaar gemaakt op kampvuur. Tijdens de activiteit was er veel gelegenheid voor de kinderen om over deze onderwerpen nieuwe dingen te leren in de Nederlandse taal.

Op de foto’s bij dit artikel zien we de leerlingen van basisschool de Roos uit de Baarsjes genieten in de Natureluur. Team Natureluur verzorgde voor hen een buitenles. In de les hebben de kinderen snijbiet soep uit de kruidentuin gemaakt. Een ander groepje kinderen maakte salade van oost Indische kers uit de najaarsbloei bakken uit de kruidentuin. Ten slotte heeft een derde groepje kinderen lavendel broodjes gebakken op kampvuur.

De kinderen hebben genoten van de buitenles. Ze werden tijdens de les begeleid en geholpen door Natureluur medewerkers en vrijwilligers Marleen, Willem, Willemijn, Rinette en Wouter

Het was een geslaagd bezoek!

Ben je na het lezen van dit artikel geïnspireerd geraakt om zelf met een groepje kinderen tijdens of na schooltijd de Natureluur te bezoeken ?

Mail ons dan even met je wensen via info@denatureluur.nl Samen met jou kijken we dan naar de mogelijkheden.

Tot gauw in de Natureluur!!

Team Natureluur