Vijftien perenbomen voor de Natureluur

Sinds donderdag 20 augustus prijken er 15 spiksplinternieuwe perenbomen langs de zoom van de Natureluur kruidentuin.

Buurtbewoner Koos Marinus (mede-initiatiefnemer van bewonersbedrijf de Natuurkamer, partner van de Natureluur, en ‘mede-winnaar’ uit het traject ‘Maak het in de Drijfsijs’) had ze op de kop getikt.

Door de coronacrisis zijn dit jaar extra veel fruitbomen zoals perenbomen bij telers in Nederland niet verkocht. Twee kwekers kozen ervoor om deze bomen een tweede kans te geven via ‘Meer Bomen.Nu’.

De perenbomen werden bij de initiatienemer-telers bewaard in de koelcel…totdat nieuwe eigenaren van de bomen zich zouden melden.

Koos Marinus las hier over deze hergebruik campagne en over de gratis op te halen perenbomen. Koos vond ze een super aanwinst voor het gebied en de Natureluur is het daar helemaal mee eens.

Op 20/8 heeft Koos de bomen op het einde van de middag opgehaald en nog diezelfde avond direct maar in de grond in de Natureluur gezet.

Aan elk boompje hangt een label.

De bomen hebben allemaal een naam van een buurtbewoner gekregen. En één draagt natuurlijk de naam van de Natureluur ter ere van alle medewerkers van de Natureluur.

De nieuwe perenbomen zijn blij dat ze uit de koelkast zijn en in de Natureluur staan. De bomen gaan nu hopelijk snel extra jonge bladeren maken.

Komt u binnenkort langs de Natureluur, geniet dan even extra van deze nieuwe perenbomen!