Nieuwe kliederplek !

In gebied van de ‘Natureluur kruidentuin’ geldt nu óók echt ‘vies worden mag’! Eigenlijk is ‘kruidentuin’ een misleidende naam voor het gebiedje in de Natureluur wat ooit bedoeld geweest is voor veilig spelen voor de allerkleinsten (0-4 jaar). Dit omdat er in dit met een apart haagje omzoomde gebiedje vlak bij De Drijfsijs zoveel méér te zien en te doen is dan alleen ‘kruiden’. Er zijn fruitbomen, bessen en eetbare bloemen. Maar wie voorbij de kruidenbakken loopt, zal ook ontdekken dat hier sinds kort een bijenkolonie verzorgd wordt door een echte stadsimker. Ook is er een waterpomp. Deze pomp had altijd al een stroompje, waarbij het opgepompte water langs steentjes in een leuke curve de pomp heuvel afstroomt en samenkomt in een reservoir. Met het water uit dit reservoir kunnen de kruidenbakken bewaterd worden.

De kruidentuin is recent met nóg iets leuks verfraaid: een heuse kliederplaats. Het speelwater uit de kruidentuin pomp komt nu samen in een groot uitgegraven modderbad, waar wie ook maar wil, lekker in kan wroeten en spelen. Voor nóg meer speelplezier is er een autoband waar op gebalanceerd kan worden, die in de modder drijft.

De ‘kliederplaats’ was altijd al een idee in het oorsprokelijke ontwerp van de Natureluur uit 2012 op deze plek, maar de kliederplek is nooit eerder echt goed tot zijn recht gekomen en werkte niet zoals het ooit bedoeld was.

Eén van de Natureluur / Natuurkamer vrijwilligers, Fabrice Castoire, heeft de laatste weken hard gewerkt om de kliederplek uit te graven, zodat er pomp- en regenwater in kan worden opgevangen.

Het resultaat is echt de moeite van een bezoekje waard !