Nieuw ! Buiten lessen aanbod voor scholen in de Natureluur!

Vanaf schooljaar 2018-2019 kunnen basisscholen uit de regio Amsterdam, die met een klas naar de Natureluur willen voor een leerzaam natuur uitstapje, gebruik maken van een geheel nieuw gratis aanbod van unieke buiten lessen voor scholen in de Natureluur!

Het gaat hier om de volgende geheel nieuwe buiten lessen:

  • Kleine Beestjes Laboratorium
  • Mijn favoriete boom
  • Molletje komt hier wonen
  • Oervolk Stoervolk

Deze activiteiten vinden alle plaats in de Natureluur en vormen onderdeel van NME (Natuur en Milieu Educatie) buitenlessen in de Natureluur!

Hoe te reserveren

Dit school aanbod is te reserveren door alle basisscholen in de regio Amsterdam die een inlognaam en wachtwoord hebben gekregen van de Amsterdamse NME gids. Om u in te kunnen schrijven voor NME lessen in de Natureluur via de Amsterdamse NME gids moeten scholen eerst inloggen in de Amsterdamse NME gids inloggen. Hiervoor hebben alle scholen in de regio Amsterdam een gebruikersnummer en wachtwoord toegezonden gekregen. Indien u als school hierover niet beschikt, kunt u zo’n nummer en wachtwoord aanvragen via de Amsterdamse NME gids.

De Natureluur buitenlessen zijn in de Amsterdamse NME gids te vinden door in de gids te zoeken op ‘Natureluur’ als trefwoord.

Scholen kunnen zich voor deze buitenlessen in de Natureluur inschrijven via de Amsterdamse NME gids tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de les !

Kerndoelen, thema’s, ontwikkelingsgebieden, periode, tijdsinvestering

Elke les heeft zijn eigen doelen en thema’s en sluit op een unieke wijze aan bij de ontwikkelingsgebieden  die horen bij de doelgroep waarvoor de lessen zijn geschreven. Elke les wordt in een bepaalde periode in het jaar gegeven. Welke dit zijn lees je bij de afzonderlijke lesbeschrijvingen die te vinden zijn in de Amsterdamse NME gids.

Ervaren (hoofd) begeleiders

Deze unieke buitenlessen in de Natureluur worden gegeven door educatief medewerkers van Natuur is een Feest in samenwerking met de groepsleerkracht van de betreffende schoolklas.

Overige / Assistent begeleiders (deelname vereiste)

Scholen die zich inschrijven voor een buitenles in de Natureluur moeten zelf ervoor zorgen dat per 7 leerlingen één begeleider aanwezig is tijdens de buitenles.

(Buiten)leslocatie

De locatie waar de buitenlessen gegeven worden is steeds Natuurspeelplaats de Natureluur, President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam.

Kosten

Voor scholen die beschikken over een gebruikersnaam en wachtwoord voor de Amsterdamse NME gids zijn er geen kosten verbonden aan het afnemen van een buitenles in de Natureluur. (Deze buitenlessen in de Natureluur vormen voor schooljaar 2018-2019 onderdeel van het basisprogramma NME van de Gemeente Amsterdam.)