Natuurstenen zit-elementen

Op 10 en 11 juni zijn negen natuurstenen zit-elementen in de Natureluur geplaatst.

Ze kunnen gebruikt worden om op te zitten, op te klimmen en ook zouden ze als BBQ-tafel kunnen dienen of als picknick tafel.

Plaatsing van de Natuurstenen

De natuurstenen zijn een welkome aanvulling. En in enkele gevallen zijn ze ook een welkome vervanging van de houten zitelementen in de Natureluur. (Boomstammen, houten picknick sets.)

De houten tafels en banken in de Natureluur zijn in enkele gevallen nooit meer vervangen sinds de aanleg van de Natureluur in 2011.

Soms werden in tussenliggende jaren wel eens nieuwe houten bankjes geplaatst. Dit was bijvoorbeeld het geval toen de Natureluur in c. 2018 een paar houten tafels kon krijgen die vrij gekomen waren uit hout van de kap van bomen uit de aanleg van de west tanggent lijn in A’dam.

De tafels en banken zijn vaak erg geliefd. Maar helaas worden deze ook wel eens gavandaliseerd doordat men er een wegwerp BBQ op plaatst. En dan brandt er een gat in de houten tafel. Ook zijn enkele oudere boomstam banken uit 2011 ondertussen erg in verval geraakt.

Nieuw voor de Natureluur: barbeque-bestendige Natuurstenen.

Kans

Eind maart kwam Wouter Dolmans via de gemeente ter ore dat voor negen natuurstenen zit-elementen uit het Rietlandpark in Oost een nieuwe bestemming werd gezocht. En omstreeks eind april 2019 was uit een inspectie van de staat van de zit elementen in de Natureluur gebleken (een onderzoek vanuit de projectgroep Sloterpark West o.l.v. Mattijn de Heer) dat veel in verval was komen te raken.

Al gauw besprak Wouter het idee met Mattijn de Heer. En ook raakten bewoners zoals Koos Marinus snel enthousiast van het idee van natuurstenen tafels en banken die hufter proof waren en BBQ bestendig. In een vervolg stap werden deskundigen, waaronder aannemers en medewerkers van het expertise centrum van de gemeente, betrokken bij een plan om de stenen naar de Natureluur te halen.

Het was een enorme kans.

Zo geschiedde. Op 10 en 11 juni kwam het team van de aannemer. Op de foto’s is het resultaat te zien!

Heb je ook een leuk idee waarmee de Natureluur kan worden opgeknapt? Mail ons via info@denatureluur.nl ! We kunnen (uiteraard) niet in alle gevallen meteen iets met ideetjes, maar we vinden het zeker wel fijn om te weten wat er speelt en wat u vindt van de (staat van) de Natureluur !

Team Natureluur