Natureluur kampvuurhout te koop: prijzen, informatie en regels

De Natureluur is een héle unieke natuurspeeltuin, mede omdat het één van de weinige plekken in Amsterdam is, waar nog in de openbare ruimte ‘zomaar’ vuur mag worden gemaakt. En je mag (nu nog) in de Natureluur óók BBQ-en. We willen dit als Natureluur graag zo houden. De gemeente heeft met ons regels afgesproken die gelden voor zowel het BBQ-en als het gebruik van de vuurplekken. Welke regels er voor BBQ-en en kampvuur zelf maken in de Natureluur zijn lees je hier.

Zelf vuurtje komen maken in de Natureluur ? Dat kan, maar doe het wel in overleg met de Natureluur beheerders op de daarvoor ingerichte (vuur)plekken én volg onze ‘kampvuurhout voorschriften’. Sprokkel bijvoorbeeld geen hout met natuurwaarde uit het park. Hout, mits het ‘schoon’ is zonder lijmresten e.d., mag u zelf meenemen. Bij de Natureluur kunt u schoon en droog en lokaal geproduceerd hout kopen. N.b. Zelf kampvuur maken in de Natureluur, óók met hout dat u van ons koopt, is geheel op eigen risico.

Schoon, droog en lokaal geproduceerd kampvuurhout: ons verhaal + de prijs

Natureluur kampvuur hout is lokaal geproduceerd. Team Natureluur krijgt ruwe zaagresten van Amsterdamse Bomen. Veelal zijn dit bomen uit het Sloterpark. Wij krijgen deze ‘resten’ van Stichting Stadshout.

Team Natureluur verzaagt deze ruwe zaagresten zelf óók weer tot kleinere stukjes hout en ‘droogt’ dit hout zelf in gebouwtje De Drijfsijs.

Dit verzaagde en gedroogde hout krijgt de bestemming van verkoopbaar kampvuurhout voor de Natureluur.

Natureluur hout dat u bij ons koopt is dus ‘duurzamer dan bij uw tankstation, beter voor uw rug én nog goedkoper ook’!

Als u niet zelf hout heeft, dan uw hout dus niet sprokkelen, maar graag afnemen bij de Natureluur beheerders (is schoon en droog en is duurzaam + lokaal geproduceerd).

Stadshout reststukken / zaagresten + gebruik: óók deels voor de buurt

Zaagresten voor de buurt voor kampvuur…Een deel van deze in ons terrein liggende zaagresten kunnen, in overleg met de Natureluur beheerders + zo lang de voorraad strekt, door bezoekers ook ‘gratis’ gebruikt worden om zelf kampvuurtjes van te maken volgens de regels. Graag: bij gebruik een kleine hoeveelheid per persoon per keer, dan genieten we er allemaal van. Vaak is dit hout echter nat, omdat het open en bloot in het gebied ligt. Let er op, voordat u het gebruikt, of het een beetje droog is.

Zaagresten voor de buurt om te klussen…Team Natureluur gebruikt deze ‘zaagresten’ om te klussen in het park (repareren bloembakken, kabouter pad, insectenhotel, e.d.) Bent u zelf ook aan het klussen en/of heeft u een stukje hout nodig? De buurt mag af en toe, zo lang de voorraad strekt, in overleg met de beheerders, wat hout voor eigen (klus) gebruik uit deze stapel hout op ons terrein pakken. Ook hier: graag, bij gebruik, een kleine hoeveelheid per persoon per keer, dan genieten we er allemaal van.

De prijs van ons kampvuurhout + toebehoren

Bij Team Natureluur kunt u, op de aanwezigheidstijden, hout kopen. Natureluur hout is ‘droog & verantwoord’ kampvuurhout. Hieronder leest u wat de kosten zijn.

1 zak hout ‘Natureluur / Stadshout’ groot formaat: Eur 7,5

1 kleiner zakje hout Natureluur / Stadshout: Eur 5

Aanmaakblokjes klein aantal: Eur 1

Vuurschaal los huren klein: Eur 2,5

Vuurschaal los huren groot of twee stuks: Eur 5

Koop ons kampvuurhout gerust en met een goed geweten. Ons hout is duurzaam, lokaal, zelf geproduceerd, goedkoper dan in de winkel en beter voor uw rug.

Geen beheerder aanwezig? Neem vooraf even contact met ons op als u vuur wilt maken en hout wilt kopen

Buiten de ‘vaste’ aanwezigheidstijden is, in overleg, vaak wel iets af te spreken met iemand van ‘Team Natureluur’ die in de buurt is. Ziet u geen beheerder? Neem dan even contact met ons op (contact gegevens zie onder).

Contact

De Natureluur,

c/o gebouwtje ‘De Drijfsijs’

t.a.v. Wouter Dolmans (06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77, gebouwtje De Drijfsijs, als aanwezig).

President Allendelaan 4

1064 GW A’dam

Bijlage: onze belangrijkste ‘juiste hout’ regels nog eens op een rij

 • Alle kampvuur regels in de Natureluur leest u hier.
 • Natureluur beheerders adviseren u graag over het juiste hout dat u kunt gebruiken om zelf kampvuur te maken in de Natureluur.
 • Wilt u vuur maken bij de vuurplaatsen? Neem dan ofwel uw eigen hout mee, of koop hout bij de Natureluur, maar het is niet toegestaan zonder overleg met de Natureluur beheerders om eigenhandig hout te gaan sprokkelen in het park.
 • Het park is te kwetsbaar om overal te sprokkelen en in bijna alle gevallen is dit speel hout voor de kinderen die wij er zelf met de hand naar toe gebracht hebben.
 • Ofwel u kunt uw eigen kampvuurhout meenemen ofwel u kunt kampvuur hout bij ons kopen.
 • Sprokkel niet, en al helemaal niet zonder overleg met de Natureluur beheerders.
 • Geen waardevol hout voor de fauna op het vuur gooien.
 • Niet zomaar sprokkelen in het park, dat hout heeft natuurwaarde en heeft een andere bestemming.
 • Gebruik voor uw vuur dus geen hout uit het gebied dat daar nadrukkelijk niet voor bedoeld voor is (b.v. uit takkenrillen).
 • Takkenrillen zijn voedsel- en schuil- en verblijfplaatsen voor insecten en dieren.
 • Geen takken uit takkenrillen trekken voor broodje bakken, pijl en boog etc.  De beheerder kan aan stokken komen of adviseren hierover.
 • Indien u zelf hout meeneemt: graag dan schoon hout, geen hout met allerlei lijmresten e.d.
 • Heeft u zelf geen hout of heeft u geen zin om te slepen?

Natureluur beheerders lichten voor én spreken aan bij onjuist gebruik van de Natureluur vuurplaatsen

 • Natureluur beheerders hebben met de gemeente afgesproken, dat zij gebruikers van de kampvuurplekken, bij onjuist gebruik ervan, zullen wijzen op het juist gebruik van deze plekken
 • U wordt op onze ‘hout- en kampvuur voorschriften’ gewezen.
 • We wijzen ze op de regels.
 • Ziet u ergens een brand die niet aan deze voorwaarden voldoet, meld dit a.u.b. direct bij de beheerder.
 • Geniet dus ‘verstandig’ en ‘met mate’ van onze vuurplaatsen en volg a.u.b. onze ‘hout en kampvuur’ regels tijdens uw gebruik van de kampvuurplekken in de Natureluur.

Ook een regel voor kampvuur: hou onze vuurplaatsen schoon

 • Er zijn twee vuurplaatsen. Deze repareren en onderhouden wij zelf (schoonmaken, onkruid verwijderen).
 • Help ons om de vuurplaatsen schoon te houden.
 • Neem uw eventuele afval na afloop van uw gebruik van de vuurplaat mee of deponeer het in de prullenbakken in het park.

Ten slotte

Geniet ‘verstandig’ en ‘met mate’ van de vuurplekken in de Natureluur, en volg tijdens uw gebruik ervan a.u.b. onze ‘regels juist gebruik kampvuurplekken Natureluur’! Welke dat zijn leest u in meer detail toegelicht hier.