Natureluur Belevenissen: terugblik op een geslaagd vakantie concept

In de Krokusvakantie in de Natureluur konden bezoekers van onze natuurspeeltuin voor het eerst een ‘nieuw concept’ proberen: de ‘áfhaal belevenis’. Normaal zijn bezoekers van de Natureluur in de vakantie programma’s van de Natureluur hele volle vakantie programma’s gewend, waarbij de Natureluur vijf dagen lang haast onbeperkt volle workshop dagen met veel begeleiders aanbiedt voor ogenschijnlijk eindeloos veel deelnemers.

Zo’n concept past echter niet (meer) in deze Corona tijd, en kon dan ook dit jaar niet, en zeker niet tijdens deze fase van strenge regels die dit voorjaar nog altijd gelden.

Samen met de Natuurkamer ontwikkelde de Natureluur als ‘antwoord’ hier op het concept van de ‘afhaal belevenis’: een zelf doe pakket waarbij bezoekers instructies en wat materialen lenen, om zelf op avontuur te gaan in de Natureluur.

In de online editie van de Westerpost volgde ná de Krokusweek al snel een kort bericht over deze nieuwe ‘áfhaal belevenissen’. (Hierover schreven wij hier eerder).

Voor de fans van de Natureluur én de Westerpost is hieronder nog een vollédige versie te lezen van een uitgebreidere ‘huis aan huis’ editie van de krant over dit onderwerp. De tekst die te lezen is op de ‘foto’ bij dit artikel is de integrale versie van het artikel zoals dit verscheen in de PAPIEREN editie van de Westerpost in de week van 1 maart 2021.

Veel lees- en fijn terugblik plezier op de ‘Natureluur Belevenissen’ tijdens de Krokusvakantie week in de Natureluur !!!

Team Natureluur