‘Huiskamer sfeer in De Drijfsijs een stapje dichterbij’

Eerder op deze website schreven we al over de vernieuwing van het terras rond De Drijfsijs (zie hier). Ook is Team Natureluur druk bezig geweest met de opknap van de ‘schuur’ tot een ‘werkplaats’. (Meer daarover schreven we hier). En ook buiten in het natuur- en speelgebied wordt hard gewerkt door Team Natureluur. (Eerder schreven wij over het herstellen van de takkenrillen, zie hier).

Het is wel leuk om óók in dit rijtje van ‘werkzaamheden’ te melden dat Team Natureluur óók de binnenruimte van De Drijfsijs, het vroegere ‘leslokaal’ / de gemeenschappelijke ruimte, aanpakt. Zoals een ieder weet werkt Team Natureluur vanaf begin 2021 samen met de Natuurkamer. (Voor meer daarover zie hier). Eén van de plannen van de Natuurkamer i.s.m. de Natureluur, op langere termijn, is om het gebouw van De Drijfsijs nóg multifunctioneler te maken dan het nu al is. Zodat bezoekers binnen in het ‘oude leslokaal’ ook gewoon even gezellig binnen kunnen zitten voor een kopje koffie, thee of wat limonade. Hiervoor moet het ‘oude leslokaal’ echter nog wel worden ingericht. Vooral, moet het ‘oude leslokaal’ nog wat gezelliger gemaakt worden en mag er wel wat warmte en sfeer bij.

Op de foto bij dit artikel is te zien op welke manier Team Natureluur daar afgelopen tijd al aardig wat stappen in gezet heeft, om dat ‘huiskamer gevoel’ wat dichterbij te brengen.

Op de foto is o.a. te zien:

  • Leuke natuur collages zijn opgehangen
  • De ‘leeskast’ is opgeruimd en het in nu echt leuk om er eens in te neuzen
  • De 2e hands meubeltjes hebben een pimp ondergaan en die zijn nu bekleed met vrolijke Afrikaanse stofjes
  • De ‘school meubels’ zijn vervangen door een comfortabele bank
  • Er staan vrolijke plantjes op de tafeltjes

Wegens Corona kan ‘het publiek’ nog even niet genieten van deze nieuwe ‘huiskamer’, maar wij zien het maar zo: zo gauw ons gebouw WEL weer open mag voor publiek, zijn wij ‘helemaal klaar’ om Natureluur bezoekers in stijl te ontvangen in onze ‘vernieuwde en gezellige huiskamer’.

Voor nu: geniet maar vast van de mooie foto’s van hoe mooi opgeknapt onze ‘huiskamer’ er van binnen uit ziet!

En WEL is het zo, dat De Drijfsijs, op dagen dat er een beheerder aanwezig is (en met name als het lekker weer is en het gezellig druk is in het park) dat De Drijfsijs en Natureluur ‘Kiosk’ dan open zijn om wat te drinken en iets lekkers erbij ‘af te halen’. Meer lezen over onze ‘Afhaal Kiosk’? Neem dan eens een kijkje hier.

Team Natureluur