Herfstvakantie !

Tijdens De Natureluur Herfstvakantie Activiteiten Week, van 22/10 tot en met 26/10, kun je weer allerlei leuke natuur activiteiten doen van maandag tot en met vrijdag tijdens deze week, en we dagelijks van 12:00 – 16:00 uur.

Kosten

De kosten voor een passe-partout zijn € 3 per kind voor het land programma. (De passe-partout is gratis met een geldige Stadspas.) Er zijn daarnaast losse tickets voor pony ritjes te koop (€ 0,50 p.p.) Vaartocht tickets kosten € 2 per opvarende (€ 1 indien een boot ticket gekocht wordt in combinatie met een passe-partout). (Stadspas houders betalen wel voor losse extra tickets.) Betalen kan per pin-automaat, contant of, bij grote groepen indien gewenst, per acceptgiro achteraf.

Hier lees je wat er elke dag te doen is!

Hieronder hebben we alvast wat praktische informatie over de herfst activiteiten week in de Natureluur voor je op een rij gezet.

Tot ziens in de Natureluur tijdens de herfstvakantie activiteiten week !

Praktische informatie & Regels Natureluur Herfstvakantie 2018

Sp(e)elregels Natureluur

Er zijn sp(e)elregels voor de Natureluur, waarin staat wat wel en niet mag in en om ons terrein, ons gebouwtje, waar je rekening mee moet houden als je deelneemt aan activiteiten en wat we doen bij slecht weer.

Deelname = eigen risico

Deelname aan alle onderdelen is op eigen risico van kinderen en/of hun ouders/begeleiders. Ouders/begeleiders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kind(eren).

Spelregels voor: groepsbezoek

Wij vragen BSO en/of andere groepen die mee willen doen aan het herfstvakantie activiteiten om vooraf met ons af te stemmen via info@denatureluur.nl. Dan kunnen we inschatten of deelname aan de aangeboden activiteiten als groep voor deze dagen ook mogelijk is. 

Groepen kunnen, indien gewenst, ook gebruik willen maken van ons groepsaanbod. Hier lees je welke activiteiten groepen kunnen boeken.

Spelregels voor: vaartochten

Voor het varen geldt: maximaal 18 deelnemers tegelijk. Tijdens het varen leer je van een natuurgids over de unieke flora en fauna van het gebied! Vaartochten zijn voor 8 jaar en ouder. De deelname door iets kleinere kinderen is onder bepaalde omstandigheden toegestaan, mits in overleg met en na goedkeuring van de gids en kapitein en de Natureluur dag coördinator. Zwemvest wordt verstrekt en is verplicht, evenals opgeven op de dag zelf bij de Natureluur dag coördinator vooraf wegens beperkte ruimte aan boord, n.l. 18 passagiers maximaal in het Rabootje. 

Meenemen

Deelnemers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag ! Of een handdoek bij waterspeel weer, extra kleding voor wie van plan is echt vies en nat te worden, etc.

Toilet

Graag o,20 cent voor toiletgebruik betalen.

Wat doen we bij slecht weer

M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder. 

Uitleg Zelf Spelen en Ontdekken

Tijdens de herfstvakantie week zijn veel van onze beheerders en vrijwilligers aanwezig van 22/10 t.m. 26/10. Op 20/10 + 21/10 + 27/10 + 28/10 zijn onze beheerders niet of slechts zeer beperkt aanwezig (i.v.m. de drukte van 22/10 t.m. 26/10). Voor wie zelf komt spelen en ontdekken op 20/10 + 21/10 + 27/10 + 28/10 is nuttig en leuk om te lezen het artikel Natureluur: 1001 mogelijkheden om te (zelf) te ontdekken en te genieten. Hierin staat beschreven wat er allemaal (zelf) te zien en te ontdekken en te beleven is in de Natureluur op dagen dat we geen workshops en activiteiten organiseren of als je gewoon lekker zelf komt spelen.

WC opties voor als onze toiletten gesloten zijn (geldt op: 20/10 + 21/10 + 27/10 + 28/10)

Je kan altijd lekker zelf komen spelen en genieten in de Natureluur, maar onze toiletten zijn op sommige dagen niet toegankelijk, op momenten dat de beheerder(s) er niet zijn. Tip: er zijn voor dat soort momenten evt. altijd wel wat plekken in de buurt, waar je misschien terecht kunt voor een kopje koffie en toiletbezoek. Denk dan b.v. aan het Sloterparkbad, kinderboerderij het Sloterpark, Hotel Buiten of Buurtwerkplaats Noorderhof. Of probeer restaurantjes op het Confuciusplein, b.v. het Griekse restaurant Plato. (Om het 100% zeker te weten check a.u.b. vooraf zelf de eigen websites van deze plekken voor hun openingstijden.).

Contact gegevens 

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan). Parkeren: tram remises, Sloterparkbad, en/of Confuciusplein.

Vragen 

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, gebouw De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons 

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur