Stoere film over Natureluur vaartochten!

Op de foto: Rabootje schipper, vrijwilliger, initiatiefnemer, cameraman én hoofdrolspeler in het filmpje, Richard Verkerk!

Er is een stoer filmpje gemaakt over o.a. vaartochten met de groepsschuit het Rabootje die geregeld vertrekken vanaf de Natureluur in Amsterdam Nieuw-West!

Het filmpje is tot stand gekomen dankzij samenwerking tussen de Natureluur, filmbedrijf Makra Media, de Gemeente Amsterdam en – heel bijzonder: op initiatief van één van de vaste schippers van de boot, bewoner en Natureluur vrijwilliger Richard Verkerk uit Amsterdam Nieuw-West.

De boot heeft, na minstens 10 jaar, onlangs een hele stille, natuurvriendelijke krachtige nieuwe motor gekregen – ook dankzij steun van Gemeente Amsterdam! Om deze motor te monteren maakte het Rabootje onlangs een tocht naar Watersportcentrum Wormer.

Ter gelegenheid van de nieuwe motor maakte Richard zelf voor het eerst filmbeelden van een serie tochtjes die vanaf de Natureluur o.a. vaak gemaakt worden met het Rabootje.

Dankzij steun van Stadsdeel Nieuw-West kon Makra Media ingevlogen worden om van de beelden van schipper Richard dit hele leuke en inspirerende filmpje te maken.

Veel kijkplezier!

Achtergrondinformatie vaartochten vanaf de Natureluur
In o.a. schoolvakanties en op zondagen geregeld slaan Natuur en Milieu Educatie (NME) gidsen van de Gemeente Amsterdam én begeleiders/gidsen uit het netwerk van met de Natureluur samenwerkende partners slaan de handen ineen bij de Rabootje vaartochten!

Zij organiseren vanaf de Natureluur o.a. vaartochtjes voor groepjes volwassenen. Gezinnen kunnen ook samen mee! Vaartochtjes zijn ook geschikt voor kinderen vanaf 8+ jaar liefst mét zwemdiploma A.

Flora, Fauna én monumenten!
De tochten voeren opvarenden – op dit moment nog vaak, maar niet altijd, ‘gratis’ (dankzij gemeentelijke subsidie gelden) – langs flora en fauna. Gidsen vertellen ook vaak over ‘groen-blauw-grijze’ monumentjes, die vaak trotse onderdelen vormen van de vele unieke en bewonderenswaardige stedelijke én heel parkrijke groene recreatiezones!

Leuk filmpje!
Onze vaartochten gaan soms ook naar wateren verder weg! In het filmpje zie je hoe de Rabootje vaartochten vertrekken vanaf de

Meedoen
Ga ook mee! Bewonder de mooie Stadsdeel Nieuw-West uithoek van de Gemeente Amsterdam!!! Mail voor data en mogelijkheden naar info@denatureluur.nl of kijk in onze agenda.

Tot snel ziens in de Natureluur!!!