Meivakantie!

Het is meivakantie !

Alle activiteiten op een rij en de dagen waarop beheerders aanwezig zijn in deze gehele meivakantie periode lees je hier.

EXTRA INFORMATIE OVER HOE DINGEN WERKEN IN DE MEIVAKANTIE PERIODE 2017

Hieronder volgt nog iets meer informatie over de meivakantie periode in de Natureluur:

  • Uitleg over hoe de meivakantiedata dit jaar vallen voor de meeste scholen uit de omgeving van de Natureluur
  • We geven wat tips en ideetjes over wat je in en om de Natureluur kunt doen als er geen activiteiten zijn, maar je wel lekker zelf kunt spelen en genieten en hoe je dat dan het beste kunt doen
  • Uitleg over deelnemers voorwaarden in deze periode

Toelichting data en activiteiten

De meeste basisscholen in Nieuw-West en in de directe omgeving van de Natureluur hebben 14 dagen lang meivakantie – in de periode tussen 22 april tot en met 7 mei 2017.

(Zelf) Spelen en genieten

Tijdens de nationale vakantie week (van 22 april tot en met 30 april) beschikt team Natureluur (we werken veel met stagiairs en vrijwilligers) over een wat beperktere team bezetting. In deze week  ligt de nadruk op lekker zelf komen spelen en genieten van de Natureluur en het mooie natuurgebied in en om de Natureluur. Op dagen in deze week dat Natureluur beheerders aanwezig zijn is ons gebouwtje open en ook onze toiletten.

Over de Natureluur: veel te doen, ook als er geen activiteiten zijn!

Als je zelf komt spelen en genieten van het gebied in en om de Natureluur hoef je je niet te vervelen, maar toch is nog bij veel mensen te weinig bekend wat je allemaal in en om de Natureluur kunt doen als we geen activiteiten aanbieden.Hieronder een poging om daarover wat meer te vertellen!

Een van de leukste natuurspeeltuinen van Amsterdam, de Natureluur, ligt in een uniek stukje (stads)natuur in Amsterdam Nieuw-West. In en om de Natureluur vind je een water speelgebied, een kruidentuin, een Heemtuin, een ‘stadsjungle’ Het Ruige Riet, een kinderboerderij, natuurvijvers, speelslootjes, een trekpontje, verschillende kabel-, boom- en klauterroutes, wilde bloemen-, kruiden- en ´eetbare´ natuur zones, er zijn insecten hotels, er wonen konijnen, mollen, vogels (een broedeiland) en nog meer! Via fiets- en wandelpaden is de Sloterplas om de hoek. In en om de Natureluur zijn het hele jaar door prikkelende en leerzame natuuractiviteiten voor kinderen en volwassenen. Deze zijn erop gericht om Amsterdammers de schoonheid van dit unieke stukje stadsgroen op 1001 manieren te laten ontdekken en te laten beleven.

Activiteiten week

De Natureluur organiseert een hele leuke volle vakantie activiteitenweek in de tweede week van de meivakantie, die samenvalt met de eerste week van mei.

Het programma van dag tot dag voor de gehele meivakantie periode lees je hier.

Veel activiteiten: 1 tot en met 5 mei

De dingen die je in deze week in de Natureluur kunt doen zijn onder andere:

Er zijn vaartochten! Maak je eigen lente parfum! Doe mee aan het huttenbouw project ‘Raketten en Aardmannen’! Pony ritjes! Visjes vangen in de sloot! Leer houtsnijden! Dans en yoga workshops! Zingende planten! Wilde kruiden loempia’s, smoothies en je eigen pindakaas maken! Op pad met de dierverzorger! Poppenkast! Kinderboeken! Heemtuin wandelingen! Vriendschapsarmbandjes en andere natuursieraden maken! Flessenbootjes maken! Spelen met sproeiers, hangmatten, trampolines en slacklines! Pijl en bogen, katapulten, kampvuur, leren vuur maken en speren snijden en meer! Wildpluk wandelingen! Vier met ons de lente, geniet van de Natureluur in bloei! Geniet van bloesems en wilde kruiden!

PRAKTISCHE INFORMATIE

WC opties voor als onze toiletten gesloten zijn

Je kan altijd lekker zelf komen spelen en genieten in de Natureluur, maar onze toiletten zijn op sommige dagen niet toegankelijk, op momenten dat de beheerder(s) er niet zijn. Tip: er zijn voor dat soort momenten evt. altijd wel wat plekken in de buurt, waar je misschien terecht kunt voor een kopje koffie en toiletbezoek. Denk dan b.v. aan het Sloterparkbad, kinderboerderij het Sloterpark, Hotel Buiten of Buurtwerkplaats Noorderhof. Of probeer restaurantjes op het Confuciusplein, b.v. het Griekse restaurant Plato. (Om het 100% zeker te weten check a.u.b. vooraf zelf de eigen websites van deze plekken voor hun openingstijden.).

Deelname voorwaarden

Spelregels voor: groepsbezoek

Team Natureluur is in de week van 24 t.m. 28 april aanwezig met een klein team. Om lekker zelf te komen spelen, ook als (BSO/KDV) groep, is ons terrein groot genoeg. BSO (en andere) groepen die aan activiteiten willen deelnemen vragen wij om deze wens vooraf met ons af te stemmen via info@denatureluur.nl. Dan kunnen we inschatten of deelname aan de aangeboden activiteiten als groep voor deze dagen ook mogelijk is gezien onze bezetting of drukte op (een) bepaalde dag(en). Ook zodat wij met meer (groeps)drukte op bepaalde dagen als team rekening kunnen houden.

Kosten

Het natuurgebied en de speeltuin in en om de Natureluur zijn altijd gratis toegankelijk, maar voor bijzondere activiteiten geldt een deelname prijs. Als een tarief van toepassing is dan vermelden we dit op de programma aankondiging erbij. N.b. Voor de genoemde prijzen gelden in alle gevallen kortingen voor houders van een geldige Stadspas!

Betaalwijze(n)

Bezoekers kunnen bij ons pinnen of contant betalen. In aanvulling hierop kunnen groepen vanuit instellingen per factuur betalen.

Eigen risico

Deelname aan alle onderdelen is op eigen risico van kinderen en/of hun ouders/begeleiders. Ouders/begeleiders blijven altijd verantwoordelijk voor hun eigen kind(eren).

Meenemen

Deelnemers kunnen nat of koud worden. Geef uw kind daarom evt. vervangende kleren mee, en/of kleed uw kind naar de weersomstandigheden. Een goede trui voor als het koud is, een wind- en/of regenjas bij stormachtig weer met veel neerslag !

Wat doen we bij slecht weer

M.u.v. bij aanhoudend onweer, gaan de activiteiten altijd door. Bij slecht weer kunnen wel onderdelen afgelast worden. Volg o.a. onze Facebook pagina voor het laatste nieuws hierover. Maar bij twijfel over of een activiteit wel of niet doorgaat bij slecht weer is het altijd het beste, om ons op de dag zelf even te bellen, dan krijg je het laatste (deelnemer) nieuws direct van ons zelf te horen en kun je besluiten of je naar ons toe komt die dag of niet. Zie contact gegevens hier onder.

Contact gegevens

Adres en bereikbaarheid:

President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam. OV: trams 7, 14 (eindpunt) en 13 (Troelstralaan). Parkeren: tram remises of Confuciusplein

Vragen

Kun je stellen aan Wouter Dolmans (gastheer/programmeur), 06 333 06 191, info@denatureluur.nl of 020 411 51 77 (kantoor, NME centrum De Drijfsijs, als aanwezig).

Volg ons

Via www.denatureluur.nl of https://nl-nl.facebook.com/deNatureluur