Burendag: wijk vergroenen & klusjes

Op zaterdag 26/9 deed de Natureluur mee aan een buurt bewoner initiatief op burendag van 15:00 tot 17:30 uur.

De actie werd georganiseerd door Koos Marinus vanuit de Natuurkamer en kon plaatsvinden dankzij steun van de gemeente. Ook de Natureluur verleende wat steun. (In de vorm van spulletjes & gerereuitlenen en helpen met vervoeren ervan.)

Op de middag prikten buurtbewoners de directe omgeving van de Natureluur schoon met als begin- en eindpunt een actie tentje dat was opgezet in de Albertus Magnushof. Deelnemers werden verwelkomd met een drankje en een toespraak door een afgevaardigde gemeente medewerker. Toen het ergste zwerfvuil opgeruimd was, gingen de deelnemers aan de slag om bloembollen te planten onder de bomen in vele de hofjes van de wijsgeren buurt. Om de wijk groener en kleuriger te maken en vrolijker. Zwerfvuil weg en bloembollen erbij!

In het park in de Natureluur waren afgelopen weekeinde veel groepjes op bezoek en ook veel vrijwilligers aanwezig. Ter gelegenheid van de burendag wilden de aanwezige vrijwilligers in het park ook een klus verrichten. Al maanden beschikt de Natureluur over opslag (zee)containers in het park waar tuingereedschappen en andere materialen kunnen worden opgeslagen. Echter in de containers is het altijd lastig om materialen te vinden, alles ligt boven op elkaar en in de opslag is het doorlopend een rommeltje. Dit tot ergernis van de medewerkers en vrijwilligers.

Terwijl de bewoners in het wijkje om de Natureluur heen hun actie dag hadden, sloegen vrijwilligers Jethny Hoepel en Abder Jaatout samen met Wouter Dolmans de handen ineen om op 26/9 aan de (zee)containers te werken.

Klussen met vrijwilligers in de Natureluur aan (zee)containers

Met de Natureluur Piaggio werden wat balken gehaald in een doe het zelf zaak. De hele middag werkten de vrijwilligers om schappen, vakken, haken, een ophang en opberg systeem te maken.

We hebben er de hele middag aan gewerkt maar het resultaat mag er zijn. Team Natureluur, Team Heemtuin én bewoners en betrokkenen van ‘De Natuurkamer’, die allen de containers gebruiken, kunnen nu hun spullen opslaan in een veel meer geordende container.

Het was een geslaagde buren- en klusdag zowel in de wijk als in de Natureluur zelf!