Blote voeten pad vernieuwd

In gebied van de ‘Natureluur kruidentuin’ geldt nu nóg meer dan ooit ‘tijd voor aktie’! Recent is er al een nieuwe kliederpklek in dit gebiedje bij gekomen. En hebben de kruidenbakken een enorme boost gekregen door nieuwe aanplant en nieuwe vrijwilligers. We schreven eerder al over de opknap van het bestaande (mini) blote voeten paadje in de kruidentuin. Recent is dankzij inzet van Natureluur / Natuurkamer vrijwilliger Fabrice Castoire – zelf fervent blote voeten loper – de verfraaiing en uitbreiding van het blote voeten pad nóg verder doorgevoerd. Er liggen nu nieuwe ondergronden in het blote voeten pad (o.a. kastanjes, kastanje schillen, stenen uit Frankrijk en boombast en bamboe) én er zijn uitleg borden bij de bakken gemaakt met ‘challenges’ en per bak een uitleg hoe je de ondergrond het beste kunt bewandelen.

Op de foto’s bij dit bericht is te zien hoe het er in het echt uitziet. Kom vooral langs want door het blote voeten pad te lopen wat nu heel mooi verfraaid is, kun je écht veel leren over waarom het goed is om vaker op blote voeten te lopen (het is goed voor je gezondheid, een training voor je spieren, geeft een boost aan je zelfvertrouwen, enz.) Wil je meer lezen over het op blote voeten lopen, kijk dan eens op deze website gemaakt door Fabrice.

N.b. eigenlijk is ‘kruidentuin’ nóg leuke geworden nu het een misleidende naam voor het gebiedje in de Natureluur wat ooit bedoeld geweest is voor veilig spelen voor de allerkleinsten (0-4 jaar). Dit omdat er in dit met een apart haagje omzoomde gebiedje vlak bij De Drijfsijs zoveel méér te zien en te doen is dan alleen ‘kruiden’. Er zijn fruitbomen, bessen en eetbare bloemen. Maar wie voorbij de kruidenbakken loopt, zal ook ontdekken dat hier sinds kort een bijenkolonie verzorgd wordt door een echte stadsimker. Ook is er een waterpomp. Deze pomp had altijd al een stroompje, waarbij het opgepompte water langs steentjes in een leuke curve de pomp heuvel afstroomt en samenkomt in een reservoir. Met het water uit dit reservoir kunnen de kruidenbakken bewaterd worden. De kruidentuin is recent met nóg iets leuks verfraaid: een heuse kliederplaats.

Het vernieuwde blote voetenpad is echt de moeite van een bezoekje waard !