Vernieuwde kruidentuin in de Natureluur

Vernieuwde kruidentuin in de Natureluur
Het kruidentuin seizoen is gestart! Team Natureluur heeft sinds een paar maanden een nieuwe kruidentuin medewerker, Rajshri Ramnares. Afgelopen winter periode is hard gewerkt aan een nieuw plan voor de kruidentuin.

Permacultuur
Team Natureluur heeft tijdens de winter advies ingewonnen bij Mw. Heidi Atmopawiro van de Ubuntu Stadstuin in Zuid-Oost, waar ze al een tijdje werken met permacultuur principes. (Dit is een meer natuurlijke manier van tuinieren, die, als je het goed doet, resulteert in een meer onderhoudsarme tuin.)

Een permacultuur tuin, goed opgezet, is makkelijker te onderhouden, ook door medewerkers zoals Rajshri, die werken bij de Natureluur met een arbeids beperking. Ook kunnen vrijwilligers, die zelf niet veel van tuinieren weten, in een permacultuur tuin makkelijker helpen.

Van koken in sterrenrestaurants naar kruiden in de Natureluur
In de weken voor lente moet je hard investeren en hard eraan trekken, om de tuin voor te bereiden op de explosie van planten, die je daarna ziet in de natuur. Daarom heeft, tot 1 juni, de Natureluur ook extra hulp erbij gehaald: van Michel de Wit. Als chef-kok van sterrenrestaurants kookte Michel jarenlang in de hoofdstad, met kruiden uit tuinen van alle streken dichtbij Amsterdam. De kruiden en het buiten zijn hebben Michel’s hart als kok gestolen en hij heeft nu een carrière switch gemaakt. Michel werkt nu als opgeleid hovenier bij Zone3 en versterkt de Natureluur nu met de kruidentuin.

Van Artis tot de Natureluur: Krijn spaan
Op de foto: de kwekerij in Kortenhoef, van de 75-jarige Krijn Spaan. Op 13 maart heeft de Natureluur daar plantjes opgehaald. Deze zijn gecultiveerd op biologische wijze. Krijn heeft jarenlang de kruiden gekweekt voor de tuinen van Artis. Krijn is nu met pensioen, maar denkt nog lang niet aan stoppen met werken.

Ook op de foto: de nieuwe planten bordjes in de vernieuwde Natureluur kruidentuin. Je kunt erop lezen wat je binnenkort in de Natureluur allemaal kunt verwachten in bloei. Tot ziens in de Natureluur !

Contact / Meer weten?
Lijkt het je leuk om eens te helpen of wil je gewoon eens langskomen om iets meer te horen over de kruidentuin en/of over wat de Natureluur doet? Neem dan contact met ons op via info@denatureluur.nl of 020 411 51 77.