Algemene voorwaarden

Veiligheid en risico’s op het terrein

Het spelen op een natuurspeelterrein is nooit zonder risico. Juist van het aangaan van uitdagingen en het nemen van (verantwoorde) risico’s leert een kind en ontwikkelt het zich. De veiligheid in de Natureluur wordt zo veel mogelijk gegarandeerd door regelmatige inspecties en keuringen van het terrein en de speeltoestellen.

Verantwoordelijkheid en eigen risico

Het betreden van het terrein is op eigen risico. Kinderen vanaf 7 jaar met een zwemdiploma kunnen vrij en zelfstandig spelen op het terrein. Kinderen jonger dan 7 jaar hebben direct toezicht nodig van een volwassene, vanwege het water en de moeilijke speeltoestellen. Ouders/verzorgers blijven te alle tijde verantwoordelijk voor hun kinderen, ook bij aanwezigheid van de gastheer, vrijwilliger, medewerker, gast-begeleider en/of activiteiten begeleider. Voor sommige activiteiten geldt een leeftijdsgrens.

Materiële schade

Ouders/verzorgers blijven aansprakelijk voor het beschadigen en of kwijtraken van eigen of andermans eigendom door hun kinderen. Tijdens feestjes kunnen waardevolle spullen in overleg in het gebouwtje door de beheerder opgeslagen worden.

Aansprakelijkheid & schade of letsel bij ongelukken

De vrijwilligers, medewerkers, ondersteuners en/of feestjesgevers in de Natureluur nemen geen aansprakelijkheid op zich voor ongelukken, tenzij grove nalatigheid ten laste kan worden gelegd. Stadsdeel Nieuw-West kan uitsluitend aansprakelijk worden gesteld voor schade of ongevallen die te wijten zijn aan ondeugdelijke speeltoestellen of ondeugdelijke spelaanleidingen.

Ziekte van een begeleider

Mocht de activiteiten begeleider van een feestje onverhoopt plotseling ziek zijn of anderszins onverwacht ernstig verhinderd, dan zoekt de Natureluur zo mogelijk een andere activiteiten begeleider van een feestje. Lukt dat helemaal door onvoorziene omstandigheden aan de Natureluur zijde niet, dan treedt de Natureluur in overleg met de klant om naar een oplossing te zoeken.

Kledingvoorschriften

De activiteiten gaan door, ook met vrij slecht weer. Het is verstandig, om in de uitnodigingen aan de kinderen duidelijk te zetten, dat de kinderen kleding en schoenen aan moeten, die vies mogen worden. Bij kans op regen is een regenjas en laarzen ook sterk aan te raden. Bij mooi weer kan een handdoek en een setje droge kleren handig zijn. Bij koud weer een warme trui, handschoenen etc.

Opruimen

Meehelpen met opruimen wordt gewaardeerd!

Lees ook de Veelgestelde vragen.

Laatste aanpassing: Mei 2015