Datum

24 april 2022
Expired!

Tijd

09:30 - 12:30

Prijs

€29,50

‘Wildplukken in het Kruidenparadijs’

O.l.v. Susanne van der Heijden

Wildplukken in de Natureluur o.l.v. Susanne van der Heijden
In de periode april tot en met oktober in 2022 organiseert Susanne van der Heijden i.s.m. de Natureluur een zevental hele leuke en leerzame kruidengeneeskundige wildplukwandelingen op de zondag ochtenden. De wildpluk wandelingen beginnen en eindigen steeds in de Natureluur in het Sloterpark bij gebouwtje De Drijfsijs midden in de Natureluur.

Eetbare & geneeskrachtige planten & bloemen – 1001 dingen om te leren!
Wie meedoet aan deze wandelingen geniet samen met andere deelnemers (maximaal 10 per keer) van de prachtige natuur in de Natureluur & omgeving in één van de mooiste stukjes stadsnatuur in Amsterdam Nieuw-West.
Als deelnemer leer je van Susanne over welke planten we kunnen plukken & proeven & eten en/of welke een medicinale functie hebben (of juist niet). Je leert over hoe wilde eetbare bloemen en planten smaken, wat voor gerecht je ermee kan maken en wat de geneeskrachtige werking ervan is.

Wildpluktaart: feestelijke afsluiting van elke wandeling
Tijdens de wandeling neemt Susanne altijd ook wat zelfgemaakte heerlijke hapjes mee. Deelnemers genieten na afloop van elke wandeling van een super heerlijke wildpluktaart met wat drinken. Lijkt het je leuk om eens een keer mee te gaan? Geef je dan op voor de wandelingen via info@kruidenparadijs.nl.

Data & Tijden van de wandelingen in de Natureluur in 2021

  • Zondag 24 april 2022, 09:30-12:30 uur
  • Zondag 8 mei 2022, 09:30-12:30 uur
  • Zaterdag 28 mei 2022, 09:30-12:30 uur
  • Zaterdag 18 juni 2022, 09:30-12:30 uur
  • Zondag 11 september 2022, 09:30-12:30 uur
  • Zaterdag 24 september 2022, 09:30-12:30 uur
  • Zaterdag 8 oktober 2022, 09:30-12:30 uur

Doelgroep: in principe volwassenen (maar kinderen samen met ouders zijn ook welkom!)
De wandelingen zijn het meest geschikt voor volwassen belangstellenden van 14-99 jaar. Kinderen zijn welkom, indien zij meekomen met hun ouders. Ouders / begeleiders die met hun kinderen komen, worden verzocht dit even apart vooraf te melden. Dan kan Susanne hier bij het voorbereiden van de wandeling rekening mee houden.

Aantal beschikbare plaatsen
De wandeling is geschikt voor maximaal 10 deelnemers per keer.

Deelname kosten
De wandeling kost € 29,50 per persoon.

Meedoen? Geef je even op per e-mail
Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar: info@kruidenparadijs.nl.

Betaling deelname geld
Na aanmelding ontvang je van Suzanne alle details over het overmaken van het deelname geld.

Verzamel-, vertrek- en eindpunt van de wandelingen:
Natuurspeeltuin Sloterpark – de Natureluur
Verzamelpunt = gebouwtje ‘De Drijfsijs’ (= park / bezoek locatie, kantoortje De Natureluur)
President Allendelaan 4
1064 GW Amsterdam

Tijdsschema tijdens de wandelingen op al deze data:
9.30 uur – Verzamelen bij gebouwtje De Drijfsijs (adres zie boven)
09:30-11:30 uur – 1e deel van de wandeling in en om de Natureluur, het Sloterpark & omgeving
11:30-12:30 uur – 2e deel van de excursie vindt bij mooi weer plaats buiten in de omgeving van De Drijfsijs aan daar aanwezige picknick tafels en banken. Tijdens dit deel van het programma heeft Susanne iets warms te drinken voor de deelnemers en genieten deelnemers samen van een snackje waarin als verse ingrediënten verwerkt zijn enkele van de eetbare wilde kruiden die door deelnemers zelf geplukt zijn tijdens de wandeling.

Openingstijden van gebouwtje De Drijfsijs tijdens de Wildpluk Wandelingen (lees dit a.u.b. goed door)
11:30-12:30 uur – Let op: tijdens dit uur is De Drijfsijs bij voldoende deelnemers voor deelnemers aan de wandeling OPEN, zodat deelnemers aan de wandeling tijdens dit uurtje daar naar het toilet kunnen.
09:30-11:30 uur – Let op: tijdens dit deel van het programma is De Drijfsijs soms nog GESLOTEN voor deelnemers aan de wandeling. (Tenzij er toevallig die ochtend ook een andere activiteit plaatsvindt in de Natureluur en/of De Drijfsijs en/of het horeca deel, de
kiosk van de Natuurkamer.) Deelnemers worden gevraagd om hier rekening mee te houden. Dus, s.v.p. thuis al naar het toilet gaan.

Over Susanne & wilde geneeskrachtige & eetbare kruiden
Susanne studeert kruidengeneeskunde en heeft ook een praktijk in dit werkveld. Susanne houdt tevens erg van ontdekken in de natuur met een voorliefde ook voor wilde kruiden en bloemen de in het wild te vinden zijn.
Ten slotte houdt Susanne van koken en lekkere hapjes maken en tijdens haar wildpluk wandelingen bereidt Susanne altijd ook een hapje met en voor deelnemers van o.a. de oogst die men onderweg tegenkomt tijdens de wild pluk wandelingen.

Wilde kruiden in heel Noord-Holland met Susanne !
Susanne organiseert wildplukwandelingen in heel Noord-Holland. Bijvoorbeeld in de Eilandspolder (in het midden van Noord-Holland, ingeklemd tussen de droogmakerijen Beemster en Schermer, met dorpen als Graft en de Rijp).
Ook organiseert Susanne regelmatig wandelingen dichter bij huis in Amsterdam West & Nieuw-West, en wel i.s.m. Landschap Noord Holland, bijvoorbeeld in natuurgebied De Bretten.

Meer informatie online over deze wild pluk wandelingen
Informatie over de wildplukwandelingen zijn te vinden via de Natureluur website agenda maar zijn ook te vinden op de website ‘Wildplukkken met Suus’. Dit is een sub-pagina van Susanne’s website, ‘Kruidenparadijs’.

Contact met de Natureluur
De Natureluur is bereikbaar via info@denatureluur.nl, 020 411 51 77 (kantoor, gebouw ‘De Drijfsijs’) of 06 333 06 191 (Wouter Dolmans).
Bereikbaarheid Natureluur
Natuurspeeltuin Sloterpark – de Natureluur
c/o gebouwtje ‘De Drijfsijs’ / Gemeente Amsterdam (= park / bezoek locatie, kantoortje De Natureluur)
President Allendelaan 4
1064 GW Amsterdam
020 411 51 77 (kantoor, gebouw ‘De Drijfsijs’)

Volg ons
Volg de Natureluur via Facebook, onze website of Twitter (De Natureluur).

Ten slotte
Veel plezier in de Natureluur tijdens de wildpluk wandelingen met Susanne van der Heijden !!!

Nieuwsbrief De Natureluur

Je wilt toch niks missen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten in de Natureluur. Wij sturen je ook een bericht als er nieuwe stoere feestjes online te boeken zijn.

Dank je wel!