Wildpluk wandeling met Johan Kleijn

Datum

4 juli 2021
Expired!

Tijd

11:00 - 13:00

Wildpluk wandeling met proeverij

Zondag 4 juli 2021, 11:00-13:00 uur

Alle details over dit evenement leest u hier onder.

Tijd:

11:00-13:00 uur.

Locatie:

Natuurspeeltuin Sloterpark – De Natureluur. Melden bij gebouwtje De Drijfsijs, Pres. Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam.

Programma beschrijving / onderdelen

  • 11:00-12:30 uur – Natuur wandeling, met als thema: ‘eetbare natuur’: oogstbare wilde kruiden en bloemen, bessen, nootjes en wortels die vol voedingstoffen zitten en die te vinden zijn in deze tijd van het jaar in het Sloterpark en in de omgeving van de Heemtuin, het Ruige Riet en in en om de Natureluur.
  • 12:30-13:00 uur – Gezamenlijke afsluiting met een proeverij: samen bereiden van een klein snackje van de tijdens de wandeling geoogste smakelijkheden uit de natuur.

Doelgroep:

Iedereen is welkom, van (heel) jong tot oud(er).

Begeleiding:

Deze bijzondere natuur excursie wordt begeleid door Johan Kleijn. Vanuit zijn jarenlange ervaring als natuurgids voor verschillende opdrachtgevers bouwde Johan Kleijn een schat op aan kennis en ervaring én ontwikkelde hij een grote liefde en fascinatie voor alles wat te maken heeft met zaken als wild plukken, oogst wandelen, eten uit de natuur en natuurbeleving. Johan organiseert regelmatig natuur excursies voor kinderen én volwassenen. Johan deelt zijn passie en inspiratie voor bushcraft, survival en ‘buiten koken’ graag op kanalen als o.a. YouTube. (Zie bijvoorbeeld hier zijn filmpjes over o.a. ‘Koken met (en in het) Wild’, hazelnoten likeur, paddenstoelen, jagers en verzamelaars, etc.

Heerlijk smullen van zelf gemaakt sap van bessen en boskruiden, geoogst tijdens een natuur wandeling met Johan Kleijn!

Deelname voorwaarden:

Ouders / verzorgers gaan mee met deelnemende kinderen.

Slecht weer / schuil scenario:

De wandeling gaat altijd door, tenzij het KNMI code rood afgeeft. Tijdens, vlak voor en tot kort na de activiteit is gebouwtje De Drijfsijs open, er is een gastheer/gastvrouw aanwezig. De toiletten zijn dan open en als nodig kan in en om het gebouwtje even geschuild worden. Het gebouwtje heeft ook een overkapping waar geschuild kan worden indien nodig.

Kosten:

€ 25.- p.p.

Vragen / aanmelding:

Belangstellenden kunnen zich voor de excursie opgeven via: johan.kleijn@gmail.com (ook voor vragen over betaling e.d.).

Contact

De Natureluur is te bereiken via info@denatureluur.nl, 020 411 51 77 (gebouwtje ‘De Drijfsijs’) en/of 06 333 06 191 (Wouter).

Nieuwsbrief De Natureluur

Je wilt toch niks missen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten in de Natureluur. Wij sturen je ook een bericht als er nieuwe stoere feestjes online te boeken zijn.

Dank je wel!