Datum

28 november 2020
Expired!

Tijd

14:00 - 16:00

Vuur maak workshop / 8-12 jaar

In deze workshop leren kinderen verantwoord en veilig zelf vuur maken met hulp van vuur maak ‘gereedschappen’ én gebruik makend van natuurlijke tondel / brandstoffen.

Als het gelukt is met zelf vuur maken, is er aan het einde van de workshop bovendien een extra feestelijke afsluiting, waarin deelnemers samen met alle andere deelnemers aan de workshop gezellig samen broodjes bakken op het zelf gemaakte kampvuur.

Tijden en tickets
Deze unieke workshop vuur maken duurt anderhalf uur, daarna broodjes bakken op het kampvuur. Er zijn tickets te koop voor de volgende dag en tijd: zaterdag 28 november 2020 van 14.00 – 16:00 uur.

Tickets kosten € 8.50 per kind. Korting: 50 procent korting met Stadspas. Er zijn maximaal 24 tickets beschikbaar.

Doelgroep
Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Locatie
Natuurspeeltuin Sloterpark – De Natureluur. Melden bij gebouwtje De Drijfsijs, Pres. Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam, 020 411 51 77 of bellen en/of mailen (06 333 06 191 of info@denatureluur.nl).

Voorwaarden
Kinderen van 8 jaar en ouder doen alleen mee. Ouders brengen hun kind(eren), maar blijven niet bij de activiteit. Ouders halen hun kind(eren) weer op na afloop.

Begeleiding
De workshop wordt begeleid door 1 deskundige begeleider van Natureluur partner Natuur is een Feest én ondersteund door een assistent / medewerker / vrijwilliger vanuit de Natureluur.

Let op: er is (beperkt) Plek voor 1 à 2 kinderen < 8 jaar die meekomen met de eigen (hulp) ouders: overleg even met de Natureluur

I.v.m. Corona regels kunnen maximaal 1 of 2 ouders / verzorgers die kinderen hebben < 8 jaar én die heel graag willen meedoen, na overleg met en na verkrijgen van toestemming hiertoe door de Natureluur, mee met hun eigen kind. Zij blijven dan WEL bij hun kind(eren). Voorwaarde, is dat deze enkele erbij blijvende ouders zich tijdens de workshop inzetten als ‘hulp ouder’. I.v.m. de Corona regels mogen we dit helaas maar voor 1 of 2 ouders en hun jongere kind(eren) toestaan. Wilt u hiervoor in aanmerking komen en heeft u een kind < 8 jaar die heel graag mee wilt doen én kunt u er zelf dan bij blijven als hulp-ouder? Neem dan even vooraf contact op met de Natureluur via info@denatureluur.nl en/of met Wouter (06 333 06 191 of 020 411 51 77) om te kijken of hier nog mogelijkheden toe zijn.

Meer Weten? Wil je meer weten over deze leuke workshop? Meer informatie is te vinden aan het einde van deze pagina in de meegezonden bijlage ‘Beschrijving Vuur Maak Workshop’.

Slecht weer scenario
Het programma gaat door zolang de takken niet van de bomen waaien of bij onweer. Er is geen slechtweerscenario. Het is een buitenprogramma, kleed u en uw kind op het weer, het gaat ook blij slechter weer (zie boven) door. 

(N.b. Goed om te weten in dit verband: er is in de Natureluur een (vrij grote en nog groter te maken) ‘droge overkapping / tarp’ bij gebouwtje De Drijfsijs. Hierdoor kan, altijd gezellig vuur worden gemaakt, ook eventueel bij regen.)

Beschrijving Vuur Maak Workshop
Bij de Natureluur doen veel kinderen hun eerste ervaringen met vuur maken op. En kinderen zijn gek op vuur maken!

Tegelijkertijd valt er veel te leren over vuur, het gebruik ervan maar ook de risico’s die er aan vast zitten, zoals verbranding, maar ook bijvoorbeeld bosbranden. Die risico’s leren de kinderen het beste door er zelf mee om te gaan. Dit leren we kinderen graag door met hen vuur te maken!

In deze unieke workshop leren kinderen wat er nodig is om vuur te maken, namelijk brandstof, zuurstof en een hittebron. Ze leren omgaan met een firesteel en een vuurslag. We laten ook vuurstenen zien en hoe ze werken. Ze leren hoe ze kunnen sprokkelen naar droge brandstof zelfs als het buiten nat is. Ze ontdekken dat tondel (heel ontbrandbaar materiaal) te vinden is in de natuur. Ze gaan in de Natureluur op zoek naar ‘natuurlijke tondel’ zoals uitgedroogde rietsigaren (lisdodde) en berkenbast. Natuurlijk hebben we ook altijd (hulp)tondel op voorraad!

Kinderen leren tijdens deze leuke workshop ook goed samenwerken en letten op hun eigen én elkaars veiligheid. Bij deze workshop nemen de hoofdbegeleiding én de assistent(en) een actieve rol op zich voor de veiligheid en het goede voorbeeld.

Deze leuke workshop is inclusief:

  • Gebruik van tondel / watjes / gedroogd tondelmateriaal.
  • Gebruik van firesteels / vuurslag / vuurstenen.
  • Gedroogd hout, een deel sprokkelt de groep zelf en een deel wordt verzorgd door de Natureluur.
  • Ten slotte een paar zakken droog kampvuurhout zodat we op het einde altijd – wat voor weer het ook is – kunnen afsluiten met een groot kampvuur met de hele groep.
  • Extra feestelijke afsluiting: als het gelukt is met vuur maken, sluiten we bovendien extra feestelijk af door samen met alle deelnemers aan de workshop gezellig samen broodjes te bakken op het zelf gemaakte kampvuur.

Nieuwsbrief De Natureluur

Je wilt toch niks missen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle leuke activiteiten in de Natureluur. Wij sturen je ook een bericht als er nieuwe stoere feestjes online te boeken zijn.

Dank je wel!